Codul secret al masajelor

Cel mai probabil, toata lumea a auzit despre codul magicianului, despre faptul ca fiecare mag detine secretele mestesugului sau pe care nu le impartaseste cu publicul larg. 

Stiai insa ca si terapeutii si maseurii au un cod asemanator? Un terapeut de masaj autorizat are un cod secret de masaj, iar acest cod are legatura cu intrebarile pe care le adreseaza clientilor. Unele concepte sunt destul de complexe, dar nimic de neinteles. Iara cateva dintre ele:

Cand ti se spune: Poti purta orice ceva pentru masajul tau

Ce inseamna cu adevarat: poti purta orice fel de haine, dar este important sa te echipezi corespunzator masajului pe care il vei primi. Este necesar sa fii complet relaxat. Nu trebuie sa face ceea ce crezi tu ca ar trebui sa faci, ci sa faci ceea ce este cel mai bine pentru tine. Poti purta cateva haine sau poti renunta complet la ele. Este doar decizia ta. Niciun terapeut nu te judeca in functie de ce porti. Optiunea aleasa se poate schimba in timp, dar intotdeauna trebuie sa iei decizia potrivita tie.

Cand te intreaba: Cum este temperatura pentru tine?

Ce inseamna cu adevarat: cel care te maseaza iti pune aceasta intrebare pentru a afla temperatura potrivita, astfel incat sa corecteze daca ceva nu este in regula. Elementele precum paturi, incalzitoare sau prosoape calde te vor ajuta, dar toate la temperatura potrivita. Ventilatoarele si aerul conditionat te pot ajuta sa te racoresti. Cu cat discuti mai mult, cu atat poti configura totul sa fie asa cum iti place. Trebuie sa fie totul relaxat si confortabil.

Cand te intreaba: Cum este presiunea?

Ce inseamna cu adevarat: vrea sa stie cum se simte presiune pentru a fi totul corect pentru tine. Presiunea poate varia in timpul masajului si de fiecare muschi in parte, in functie de zone. Daca presiunea este prea usoara sau foarte grea, masajul nu va fi pe placul tau si la final, nu vei fi fericit. De regula, oamenii au alte idei despre masaje si nu spun tot ce simt.  Masajul este menit sa te relaxeze.

Cand te intreaba: Ai nevoie de masaj intr-o zona anume?

Ce inseamna cu adevarat: terapeutul vrea sa afle cum te simti si daca o zona sau un muschi al corpului are nevoie de mai multa atentie decat de obicei.Fiecare zona a corpului transmite o durere diferita. Daca ai alergat mult si ai dureri, atunci un masaj in partea inferioara a corpului este binevenit, in schimb daca ai dureri in zona capului sau gatului, este necesar sa actionezi imediat pentru a scapa de stres.

Cand ti se spune: Totul este confidential

Ce inseamna cu adevarat: orice spui ramane intre tine si persoana care iti realizeaza masajul. Orice tip de masaj este confidential, astfel ca te poti relaxa complet si ii poti comunica gandurile tale fara a avea dubii daca totul va ramane intre patru pereti. Exista in schimb cateva exceptii, dar numai in situatii grave, ca de exemplu, atunci cand o persoana se afla intr-o situatie extrema si periculoasa si terapeutul este nevoit sa impartaseaca detaliile ce s-au discutat in timpul masajului. Toate informatiile sunt personale si confidentiale.

Cand te intreaba: Exista zone pe care nu le doresti masate?

Ce inseamna cu adevarat: in functie de masajul pe care il doresti, este important sa mentionezi ca zonele tale private sunt in afara limitelor. Exista o multitudine de motive sau complexe, precum motive fizice, sensibilitate in anumite zone, timiditate sau interventii chirurgicale, dar oricare ar fi motivul este foarte important sa iti mentionezi preferintele, astfel persoana care executa masajul va respecta toate aceste detalii. Te poti razgandi oricand asupra preferintei initiale si nimeni nu te va intreba de ce.

Cand ti se spune: Masajul este pentru toata lumea.

Ce inseamna cu adevarat: cheia esentiala intr-o sedinta de masaj este relaxarea. Masajul nu este destinat doar oamenilor frumosi, doar sportivilor de performanta si asa mai departe. Masajul este destinat oricarui corp uman si muschilor, de aceea este foarte important sa alegi tipul de masaj potrivit necesitatilor tale si sa te lasi pe mainile terapeutului si sa profiti de o experienta pozitiva.

Comenteaza