Diferenta dintre masajul erotic si masajul tantric

Masaj erotic sau masaj tantric? Cele doua sunt aproape egale, dar in acelasi timp diferite.
Cu siguranta ai auzit despre asemanarile si diferentele dintre masajul erotic si masajul tantric, si adevarul este ca linia care le diferentiaza este foarte subtire, exista puncte diferite care le fac unice.
Sigur ai avut parte de cel putin un masaj senzual in viata ta, dar ai stiut cum sa identifici ce tip de masaj ai primit?

Masajul erotic

Acesta este cel mai frecvent tip de masaj pe care il regasim si care conduce catre jocuri romantice si picante. Multe femei iubesc sa ofere un masaj erotic pentru a crea o emotie si pentru a pregati o atmosfera ideala pentru un contact amoros. Desi pare un lucru simplu, adevarul este ca masajul senzual este de fapt o arta, pe care nu o poate stapani toata lumea. Acest gen de masaj este guvernat de senzualitate si delicatete, care stimuleaza pielea si zonele erogene cele mai ascunse. Scopul acestuia este de a ajunge la emotie si, de asemenea, acesta faciliteaza relatiile sexuale, ideea din spatele masajului fiind acela de a oferi placere prin atingere.

Masajul erotic este o modalitate eficienta de a construi intimitate si apropiere alaturi de partenerul tau. Acesta este un masaj notoriu, deoarece se focuseaza asupra zonelor erogene astfel incat acesta duce catre stimulare sexuala. Poate fi considerat un proces de „intinerire” a nevoilor sexuale, care poate au fost suprimate sub depresie, somnolenta, anxietate, fobii si asa mai departe. De aceea, unele persoane s-au gandit sa vina cu un tratament prin intermediul acestor masaje, astfel incat sa relaxeze nervii si musculatura.

Printre cele mai populare tipuri de masaje erotice regasim masajul corporal, care se bazeaza pe masarea intregului corp, cu exceptia mainilor, masajul senzual, masajul 4 maini, realizat de catre doua persoane simultan, si masajul erotic traditional, cel bazat pe mangaieri.

Masajul Tantric

Pe de alta parte, despre masajul Tantric se poate spune ca este mai special decat masajul erotic, deoarece joaca un rol diferit. La baza acestuia, stau spiritualitatea si filosofia tantrica, adica acea cautare a placerii intr-un spatiu care depaseste limitele „pamantesti”. De asemenea, acesta incorporeaza esenta tantrica a shakti (cunoscuta si ca energie) si aceasta forma de masaj elimina blocajele fizice, mentale, emotionale, si chiar psihosomatice.
Ceea ce se cauta prin masajul tantric este acea stare denumita perceptie sporita a starilor non-fizice, deoarece acest masaj a dezvoltat metode hinduse de imbunatatire a sanatatii.

Conceptul de eliberare a fluxului de energie prin corp, sub forma chakrelor, face parte integranta din filosofia Tantra, ceea ce ajuta nu doar corpul, ci si mintea si spiritul. De obicei, si pentru barbati si pentru femei, aceste masaje reprezinta o terapie spirituala care conecteaza la nivel inalt constiinta cu energia sexuala, ceea ce creeaza un impact emotional major.
Printre tipurile de masaj tantric regasim masajul Yoni sau stimularea genitala feminina, Lingam sau stimularea genitala masculina si masajul Tantric Nuru.

Ambele tipuri de masaj, daca sunt bine realizate, reprezinta o arta a seductiei si sexualitatii.

Comenteaza