Secretele masajului hawaian Lomi Lomi

Masajul este una dintre cele mai vechi si mai puternice metode de vindecare. Lomi Lomi este una dintre cele mai profunde forme de masaj practicate. Dar ce face aceasta tehnica atat de speciala, cu ce e diferita de alte forme de masaj si cum functioneaza?

Defapt, Lomi Lomi inseamna chiar masaj in limba poporului din Hawaii, derivat din stravechiul dialect polinezian.

Pentru a intelege esenta masajului Lomi Lomi trebuie mai intai sa aprofundezi filosofia hawaiana Huna referitoare la vindecare si ingrijirea trupului.

Ipoteza fundamentala a filosofiei Huna este aceea ca toate lucrurile din univers se afla intr-o permanenta cautare a armoniei si a iubirii. Cum se raporteaza aceasta filosofie la masaj? Poate ca acest lucru poate fi mai bine inteles daca ne gandim la numele alternativ al Lomi Lomi care este masajul „mainilor iubitoare”.

Motivul pentru care tehnica poarta aceasta denumire este acela ca lucreaza cu blandete dar in profunzime muschii cu miscari continue, lovituri usoare, ajutand pe cel caruia i se face masaj sa se relaxeze total, sa se detaseze de griji si probleme si sa se bucure de experienta.

Lomi Lomi poate fi o forma de masaj erotic daca combini tehnicile sale cu implicare la nivel emotional si sentimental.

Deci, ce se intampla in timpul unui masaj Lomi Lomi? Cum se executa?

O sesiune de masaj Lomi Lomi incepe in mod obisnuit cu un moment de relaxare si conectare intre cel care primeste si cel care efectueaza masajul. Daca este folosit ca tehnica de masaj erotic, Lomi Lomi va incepe cu atingeri blande de incalzire a trupului primitorului si a mainilor celui care face masajul, in timp ce acesta (cel care efectueaza masajul) se concentreaza pe zonele unde exista o problema de conectare la nivelul cuplului sau de insatisfactie sexuala.

Miscarile de masaj sunt fluide si ritmice in acelasi timp, se folosesc atat antebratele cat si palmele. Unii descriu miscarile de masaj Lomi Lomi ca pe niste valuri domoale care pe plimba pe corpul lor.

O alta caracteristica a acestei tehnici este aceea ca pot fi masate diferite parti ale trupului in acelasi timp, de exemplu un brat sau palma pot lucra un umar in timp ce mana sau bratul opus pot lucra soldul opus. Acest lucru ajuta persoana sa atinga o stare de relaxare totala intrucat este imposibil, sau cel putin foarte greu pentru creierul uman sa se focuseze pe doua zone diferite ale corpului sau in acelasi timp. Astfel, miscarile simultane au rolul de a „pacali” creierul cognitiv si invita persoana careia I se face masajul sa se „predea”, renuntand la gandurile sale in favoarea relaxarii totale.

In Lomi Lomi se lucreaza cu uleiuri de masaj aromatice si se folosesc mainile, coatele, bratele si greutatea corporala a maseurului pe intregul corp. Acest lucru permite efectuarea de miscari lungi, fluide, lovituri usoare si integrarea de miscari circulare si forme de opt, de la cap la degetele de la picioare intr-o miscare ritmica si continua.

Atmosfera de pace si relaxare necesara pe parcursul acestui masaj poate fi obtinuta atat in intimitatea propriului dormitor dar si afara in natura, daca gasiti un loc discret si retras, poate in curte sau intr-o poiana sau pe o plaja izolata.

Comenteaza